Det är en del att tänka på när du ska flytta in i ditt nya hem. Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi brukar få.

Inflyttningsdatum

Du har rätt till lägenheten kl. 12.00 på inflyttningsdagen. Inträffar inflyttningsdagen på en helg eller helgdag gäller första vardagen i månaden.

Nycklar

Du skall komma till vårt kontor på Kungsvägen 55 för att kvittera ut dina nycklar till lägenheten, normalt 3 st. Vill du ha fler nycklar kan du vända dig till oss för att få en rekvisition till den låssmed vi anlitar. Kostnaden får du själv stå för. Slarvar du bort några nycklar får du bekosta nyckel samt omläggning av cylinder eller eventuellt nytt lås.

Hyran

Vi är väldigt noga med att hyran betalas in i tid, det vill säga i förskott den sista vardagen i månaden innan. Det innebär att hyran för februari skall vara betald den sista januari.

Respektera dina grannar

Använd ditt sunda förnuft. Låt din musik, radio och TV vara underhållning för dig och inte dina grannar. Mellan klockan 22.00 och 06.00 får du inte spela alltför högt. Ska du ha fest kan det vara bra att informera dina grannar om det i god tid. Gör ett trevligt besök eller sätt upp en lapp. Glöm heller inte att det är du som hyresgäst som ansvarar för dina gästers uppträdande.

Adressändra din post

När du flyttar måste du ändra din postadress. Det gör du hos Adressändring/Posten. Normalt sett tar det ett par dagar innan ändringen träder i kraft.

Telefon

Glöm inte att anmäla flytt av ditt telefonnummer om du har något. Ta reda på vad föregående hyresgäst i din lägenhet hade för telefonnummer för snabbare inkoppling av ditt nya telefonnummer.

El-abonnemang

Hyresgästen ombesörjer själv rapportering om inflyttningsdatum till den el-leverantör man vill ha.

Försäkring

Egen bostad kräver egen hemförsäkring. Har du redan en hemförsäkring bör du kolla upp ditt försäkringsbelopp när du flyttar till en ny adress.

Lägenheten

Lägenheten skall vara i samma skick när du flyttar därifrån. Tänk på att du vårdar din lägenhet så att du inte blir ersättningsskyldig till eventuella reparationer och städning.